עוד בשנת 400 לפני הספירה כתב היפוקרטס את הספר הראשון על אפילפסיה בה נהג לטפל בעזרת צום. בספר "מרק" השייך לברית החדשה מתואר מקרה בו ישו מרפא ילד הסובל מאפילפסיה. כאשר נשאל כיצד עשה זאת הוא משיב כי במצבים אלו ניתן לטפל רק בעזרת תפילה וצום.
במידה מסויימת הדיאטה הקטוגנית מדמה מצב של צום אלא שבניגוד לצום ניתן להתמיד בה לאורך זמן ממושך
הפירסום המדעי הראשון אודות יעילות הדיאטה הקטוגנית הופיע בשנת 1921 ע"י רופא ילדים בשם גיילין (Dr. Geylin)
הדיאטה הקטוגנית הינה עתירת שומן ודלה בפחמימות.
אפילפסיה העמידה לטיפול תרופתי מוגדרת על פי ה – International League Against Epilepsy ככישלון בתגובה לטיפול ב – 2 או יותר תרופות אנטיאפילטיות. מרבית המאובחנים עם אפילפסיה משיגים שליטה במחלה בעזרת טיפול תרופתי, אולם מידע מהספרות הרפואית מראה כי 20-30% מבין כלל אלו המאובחנים עם אפילפסיה סובלים מאפילפסיה העמידה לטיפול תרופתי.
במקרים של אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי (כשלון בהשגת איזון תחת שתי תרופות אנטי-אפילפטיות) הוספת תרופה אנטי-אפילפטית שלישית הינה בעלת סיכויי הצלחה < 5%.
כ – 50% מהילדים עם אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי המתחילים בדיאטה קטוגנית,ישיגו ירידה של > 50% בכמות הפירכוסים. 30% ישיגו ירידה של > 90% ואילו 10% יגיעו לשליטה מלאה ולהעלמות הפירכוסים כליל.
חיפוש המונח ketogenic diet ב – google מניב 232,000 תוצאות.
בשנת 2010 פורסמו למעלה מ – 100 מחקרים מדעיים הקשורים בדיאטה הקטוגנית.
כיום השימוש בדיאטה נחקר עבור מצבים רפואיים נוספים כגון פגיעה מוחית חדה על רקע טראומה, גידולי מוח, מחלת ניוון שרירים (Amyotropic Lateral Sclerosis ר"ת ALS), פרקינסון, אלצהיימר, אוטיזם, שבץ ועוד.
המרכז הרפואי המוביל בעולם בנושא הדיאטה הקטוגנית הינו בית חולים ג'ון הופקינס בבולטימור ארה"ב. בראש המרכז לדיאטה קטוגנית בבית החולים עומד ד"ר אריק קוסוף.
עובדות ומחקרים
עובדות
מחקרים
טוען דף...