• הכינו עצמיכם למסע. ממש כמו לפני טיסה אל הלא נודע! נסו לפנות את היומנים שלכם, להיות פנויים ולהיערך פיזית ומנטלית לשינוי שלפניכם.
  • תנו לדיאטה סיכוי בן מינימום חודשיים עד שלושה חודשים – באופן כללי, אם הדיאטה משפיעה לטובה תראו זאת כבר בשבועות הראשונים (בדרך כלל). אם אין שינוי בתדירות הפרכוסים, סביר להניח שהדיאטה אינה הטיפול הנכון לילדכם (כמובן שעניין זה צריך להיבחן פרטנית).
  • תיאום ציפיות – אולי אחד הנושאים החשובים ביותר באתר שלנו. למה אתם קוראים הצלחה בדיאטה? כמובן שאם הדיאטה תוביל ל-100% ירידה בתדירות הפרכוסים מבלי שיהיה צורך בתרופות– זו תהיה הצלחה מכל הבחינות. אבל אם יהיה שיפור של 80% בפרכוסים תחת שימוש בתרופה אחת, זו תהיה הצלחה עבורכם? מה אם יהיה רק 50% שיפור בפרכוסים?. היו כנים עם עצמיכם ועם הציפיות שלכם, כולנו שואפים לאיזון מלא ומושלם ללא תרופות ויש מקרים שזה בדיוק מה שיקרה, אך יש מקרים שזה לא כך. גם אצלנו זה לא המצב בינתיים: לאוליבר יש שיפור של 80% בתדירות הפרכוסים, הוא עדיין נוטל מספר תרופות, אך יש שיפור של לפחות 200% באיכות החיים שלו (!), בהשוואה למצב שלפני הדיאטה בו היו לאוליבר מעל 100 פרכוסים ביממה. היום לאוליבר יש פרכוסים רק בלילה, הוא ערני יותר, מרוכז יותר, צוחק, לומד, נהנה מהחיים ומשחק עם חברים –כך שבינתיים הדיאטה נחשבת עבורנו כהצלחה!. המלצתנו היא להישאר מציאותיים, לנסות להתרכז בכל היתרונות של הדיאטה ולשמור על אופטימיות!!.
  • ספרו על הכוונות שלכם להתחיל בדיאטה ושתפו את כולם – משפחה, חברים, גננות ומורים. בקשו את עזרתם והבנתם לפחות בתקופה הראשונית. אם הם ממעיטים בחשיבותה של הדיאטה, בטענות שונות ולא רלוונטיות לכם, הסבירו כי אתם מעוניינים לנסות את הדיאטה לתקופת נסיון, לאחר שיהיו עדים לתוצאות, הם כבר יבינו את ההשפעה וישתפו פעולה!! חלק מההצלחה שלכם תלויה בתמיכה ובעזרה שתקבלו מכל מי שמעורב בחיי ילדכם. ככל שתשתפו ותספרו לכל אחד ואחד מהאנשים שמעורבים בחיי ילדכם, כך יפחת הסיכוי ל"טעויות" ( לא יציעו לו אוכל וכו'). הידיעה שסיפרתם לכולם גם תשפר את הרגשתכם וגם תיצור תחושת מחוייבות והירתמות של הסביבה כולה!
  • לאחר שהכנתם את עצמיכם, ציפיותיכם ואת הסובבים אתכם – הגיע זמן להכין את ילדכם.
    • בטרם הדיאטה התחילו להכיר לילדכם מוצרים שיכללו בה כגון: שתיה דיאטטית, שמנת, גבינות... בשלב הזה לא צריך לשקול שום דבר ואפשר לקבל מכך רעיון מה ילדכם אוהב. אנו לא יכולנו לעשות זאת – אוליבר איבד תיאבון לחלוטין כשבועיים לפני הדיאטה, כך ש"צנחנו" היישר לתוך הדיאטה ולתוך אוכל הקסמים החדש – וגם זה בסדר!
    • התחילו "לשווק" לילדכם את הדיאטה בצורה אתגרית, חיובית וכדאית!
    • דברו עם הנוירולוג המטפל שלכם לגבי תרופות. לדוגמא אוליבר נטל טופיטרים (topiramate) בזמן התחלת הדיאטה ולא הסכים לאכול דבר לאחר 24 שעות הצום שבתחילת הדיאטה. התברר לנו בדיעבד כי טופיטרים גורם לירידה בתיאבון וברגע שהורדנו במינון התרופה, אוליבר החל לאכול. חשוב לציין כי לא מומלץ לעשות כל שינוי בתרופות עם התחלת הדיאטה, כיוון ואז לא ידוע אם השינוי נובע מהשינוי בתרופה או מהדיאטה (הדבר נכון לכל שינוי שנעשה במקביל). לכן יש להיות סבלנים ולבצע כל שינוי עם המלצת הרופא המטפל לאט לאט ובנפרד.
Home
Home
Facebook